تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
مجله دلتا

مجله دلتا

همه چیز در مورد همه چیز

علایم اولیه سرطان معده

 

سرطان معده به شرایطی گفته می‌شود که سلول‌های سرطان روی پوشش داخلی معده ایجاد شده باشد.

علایم اولیه سرطان معده

بسیاری از ما در زندگی‌ بارها دچار معده ‌درد می‌شویم؛ اما برای اینکه بدانیم دچار سرطان معده شده‌ایم یا نه، باید به‌دنبال چه علایمی بگردیم؟ در مجله دلتا به بررسی علایم اولیه سرطان معده می‌پردازیم.

علایم اولیه سرطان معده

احساس نفخ، سوزش سر دل، حالت تهوع و احساس ناخوشی از علایم اولیه سرطان معده هستند. این علایم در بسیاری از مشکلات گوارشی مشاهده می‌شود. به همین دلیل، در بیشتر موارد، سرطان معده دیر تشخیص داده می‌شود و به سلامت فرد آسیب می‌زند. مشاهده علایم زیر شاید به معنای بروز سرطان معده نباشد اما در صورت مشاهده، فرد باید به پزشک مراجعه کند.

۱. کاهش وزن بدون دلیل

کاهش وزن بدون دلیل از مهم‌ترین علایم بروز این بیماری است.

۲. احساس خستگی جدی

این امر ممکن است به ‌دلیل از دست‌ دادن خون باشد. احساس خستگی همراه با کاهش وزن غیرمنتظره ممکن است یکی از علایم اولیه باشد. ازدست‌دادن خون می‌تواند به کم‌خونی منجر شود که به‌ معنای کاهش گلبول‌های قرمز خون بوده و یکی از دلایل بروز خستگی است.

۳. وجود خون در مدفوع و استفراغ

این نشانه چندان رایج نیست، ولی ممکن است در فرد مشاهده شود. در این حالت، مدفوع با رگه‌های سیاه و تیره دیده می‌شود. این امر ممکن است به‌خاطر خونریزی در معده یا قسمت‌های بالایی روده باریک باشد.

نشانه های سرطان معده

۴. احساس سیری

احساس سیری، حتی وقتی مقدار کمی غذا خورده‌اید، یکی از علایم اولیه سرطان معده است. بسیاری از مبتلایان به سرطان معده، حتی پس از خوردن مقدار کمی غذا، در قسمت بالایی شکمشان احساس پری می‌کنند.

۵. تغییر عادات مربوط به دفع مدفوع

ممکن است فرد موارد زیادی از یبوست و اسهال را تجربه کند که برای او عادی نیست.

۶. علایم ناراحتی گوارشی که از بین نمی‌روند

برای مثال، ممکن است فرد حالت تهوع یا ناراحتی شکمی داشته باشد که برای بیش از چند روز ادامه ‌یابد.

۷. وجود علایم گوارشی که قبلا تجربه نکرده‌اید

رفلاکس، که در آن محتویات از معده به‌سمت مری می‌آید، یکی از مثال‌های این حالت است.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «با نشانه های سرطان آشنا شوید» ، مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

علائم کمبود ویتامین B12

چه کسانی در اولویت تزریق واکسن کرونا هستند؟

زمان طلایی در سکته مغزی

علت ایجاد سنگ کلیه

با میوه‌ها لاغر شوید !

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله سلامتی,معده,سرطان,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 4 بهمن 1399ساعت 16:18 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 44 | |

ویتامین‌هایی که ضد سرطان است!

در مناطقی از جهان که سطح سلنیوم خاک بالا است، مرگ و میر کمتری ناشی از سرطان ریه، سینه، روده بزرگ، تخمدان، گردن رحم، مثانه، لوزالمعده و سرطان مری گزارش شده است.

ویتامین های ضد سرطان

هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد ولی ترکیب مناسبی از مواد غذایی گوناگون حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش دهد و سلامت بدن را تضمین کند. با مطلب « ویتامین های ضد سرطان » مجله اینترنتی دلتا همراه ما باشید.

ویتامین های ضد سرطان

سلنیوم: از آن‌جا که بدن نیاز کمی به این ماده معدنی دارد، انجمن سرطان آمریکا توصیه کرده است که با یک رژیم غذایی سالم و همراه با مقدار زیادی میوه و سبزیجات می‌توان این میزان سلنیوم را به دست آورد. آجیل، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار، گوشت و مرغ، نیز حاوی سلنیوم است.

امگا ۳: خانم‌هایی که دو بار در هفته ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند کمتر دچار ابتلا به سرطان آندومتر می‌شوند. با این حال روغن ماهی فواید دیگری هم دارد از جمله این که منجر به جلوگیری از بیماری قلبی یا سکته مغزی می‌شود ضمن این که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی نیز ارتباط دارد.

بتاکاروتن: بتاکاروتن نوعی آنتی ‌اکسیدان مرتبط با ویتامین‎ A ‎است که در میوه‌‌ها و سبزیجات به رنگ نارنجی وجود دارد. هویج، طالبی، کدوحلوایی، زردآلو و انبه و همچنین سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم منابع غنی بتاکاروتن است، که می‌تواند موجب کاهش خطر بروز‎ سرطان ‎‏‌شود.

ویتامین D: کسانی که سطوح بالای ویتامین D را دریافت می‌کنند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، کلیه، روده، پانکراس، پروستات و سرطان‌های دیگر هستند. بیش از ۹۰ درصد از ویتامین D از راه نور خورشید سنتز می‌شود.

کورکومین: کورکومین، ماده فعال بیولوژیک زردچوبه، علاوه بر اثرات آنتی ‌اکسیدانی و ضد التهابی، اثرات ضد سرطانی و ویژگی‌های ممانعت از ایجاد سرطان را هم دارد.

ویتامین های گروه B: ویتامین‌های گروه B از جمله اسید فولیک یا همان ویتامین B9، می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. افرادی که اسید فولیک بیشتری دریافت می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان کبد کمتر است.

آنتی اکسیدان‌ها: افرادی که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند چای سبز می‌نوشند و از سیگار اجتناب می‌کنند، کمتر در معرض خطر سرطان مری هستند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب “علایم اولیه سرطان معده“ را در مجله سلامتی مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

علائم کمبود ویتامین B12

غذاهایی که بیماران کرونایی نباید بخورند!

عوارض مصرف نمک زیاد

مازوت، خطر جدید پایتخت!

مسمومیت بر اثر آلودگی هوا

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله سلامتی,سرطان,ویتامین,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 7 بهمن 1399ساعت 14:49 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 48 | |

۵ نشانه بارز سرطان کلیه!

سرطان کلیه یکی از ۱۰ سرطان شایع است و اغلب، مردان بالای ۵۰ سال را گرفتار خود می‌کند.

سرطان کلیه

تومور سرطان کلیه یکی از موذی‌ترین تومورها است که در اغلب مواقع علی‌رغم انتشار به مناطق دیگر بدن، هیچ علامت و نشانه‌ای ندارند و در اغلب موارد به صورت اتفاقی و با سونوگرافی یا سی تی اسکن کلیه تشخیص داده می‌شود. از مشخصات بد این تومورهای سرطانی، مقاوم بودن آن‌ها به شیمی درمانی و رادیوتراپی است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

شایع‌ترین علائم سرطان کلیه

  • وجود خون در ادرار

یکی از علائم بارز ابتلا به سرطان کلیه که اغلب حتی مقدار بسیار کمی خون در ادرار، می‌تواند باعث تغییر رنگ آن شود. گاهی اوقات خون در ادرار آن‌قدر ناچیز است که تنها با آزمایش ادرار قابل تشخیص است. البته عواملی مانند عفونت مثانه، سنگ گلیه، کیست، یا التهاب نیز باعث وجود خون در ادرار می‌شود.

  • درد پایین کمر

درد ناشی از سرطان کلیه در یک طرف از پهلو و بالاتر از لگن احساس می‌شود. این درد یک درد مبهم و تیز است. اگر هر گونه درد ناگهانی را در پهلوی خود احساس کردید که برای چند روز ادامه داشت، حتما به پزشک مراجعه کنید.

سرطان کلیه درد کمر

  • وجود توده در شکم

وجود توده در شکم، علامت هشدار دهنده ابتلا به سرطان کلیه است. حس کردن توده کلیوی سخت است چون بیشتر در اعماق شکم وجود دارد. کشف این توده پزشک را وادار به آزمایش‌هایی مانند سونوگرافی و سی تی اسکن می‌کند. البته در نظر داشته باشید که اغلب این توده‌ها همیشه نشان دهنده ابتلا به سرطان نیست.

  • کم خونی و خستگی

خستگی یک علامت شناخته شده در مورد اغلب سرطان‌ها است. خستگی ناشی از سرطان با خستگی معمولی تفاوت دارد و با خواب و استراحت برطرف نمی‌شود. این خستگی با فعالیت‌های روزمره و طبیعی تداخل دارد و فرد را ضعیف می‌کند.

  • کم شدن اشتها و وزن

از دست دادن ناگهانی و غیر منتظره وزن، بدون این که بیمار از رژیم غذایی خاصی تبعیت کرده باشد. تب با علت ناشناخته نیز ممکن است همراه با سایر علائم، نشانه از ابتلا به سرطان کلیه باشد.این علائم به تنهایی نیز سلامت بدن را به خطر می‌اندازد.

تاخیر نکنید!

متاسفانه اغلب علائم بالینی سرطان کلیه، تا رسیدن به مراحل پیشرفته خود را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل مهم است که در صورت مشاهده هر کدام از علائم ذکر شده، به پزشک مراجعه کنید. اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان را دارید، تسریع مراجعه به پزشک در شما اهمیت چندبرابر دارد.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «علائم اولیه سرطان معده»  مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

علائم اولیه سرطان معده

ارتباط بین سیگار کشیدن و کرونا

منوی غذای سالم برای روزهای آلوده

شب امتحان چی بخوریم؟

لاغری با گردو!

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله سلامتی,سرطان کلیه,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 9 بهمن 1399ساعت 14:38 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 40 | |

۴ عامل سرطان را بشناسید!

کم‌ترین میزان تحرک مانند پیاده‌روی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. همچنین انجام روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت سبک موجب کاهش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان می‌شود.

عامل سرطان

سرطان بر اثر رشد کنترل‌نشده سلول‌ها شکل می‌گیرد. در این مطلب چهار عامل سرطان که در سال ۲۰۲۰ میلادی شناسایی شدند، به اختصار معرفی می‌کنیم. با مجله دلتا همراه باشید.

مصرف آسپیرین توسط سالمندان

پیش از این، مصرف آسپرین به عنوان دارویی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان در سنین پیری توصیه می‌شد، اما انستیتیوی ملی سرطان آمریکا در سال ۲۰۲۰ میلادی اعلام کرد که بر اساس یک تحقیق گسترده، این دارو موجب افزایش ۲۰ درصدی خطر ابتلای سالمندان بالای ۷۰ سال به سرطان پیشرفته و افزایش ۳۰ درصدی خطر مرگ آن‌ها در اثر این بیماری می‌شود.

رنگ موها عامل سرطان

در سال ۲۰۲۰ میلادی مشخص شد استفاده از رنگ موهای دائمی می‌تواند موجب بروز نوعی اختلال هورمونی در زنان شود که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان و سلول پایه‌ای می‌شود. با وجود این محققان نتوانستند بین رنگ‌موهای موقت و افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط معناداری بیابند.

مصرف داروی کاهش وزن (Belviq) عامل سرطان است

در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان غذا و داروی آمریکا این داروی محبوب را تحت آزمایش ایمنی قرار داد و مشخص شد مصرف این دارو با افزایش خطر ابتلا به سرطان، ارتباط دارد. شرکت تولید کننده این دارو در ماه فوریه به طور داوطلبانه اقدام به جمع‌آوری دارو از بازار کرد.

البته این شرکت در وبسایت اختصاصی داروی خود اعلام کرد که نتایج آزمایش را به گونه‌ای متفاوت با سازمان غذا و دارو تفسیر کرده و معتقد است، فواید این دارو بسیار بیشتر از مضرات آن‌ است. این دارو به کشورهای مختلف نیز صادر شده بود.

نشستن بیش از اندازه

محققان با آزمایش روی هشت هزار داوطلب در سال ۲۰۲۰ میلادی دریافتند افرادی که کم‌ترین میزان تحرک را دارند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع سرطان در طول یک دوره پنج ساله هستند. در این تحقیقات از ردگیرهای فعالیت استفاده شد تا وضعیت سلامت جسمانی داوطلبان در طول دوره تحقیقات به طور دقیق سنجیده شود. در نتیجه مشخص شد، افرادی که مدت زمان زیادی را در وضعیت نشسته به سر می‌برند؛ در معرض بالاترین خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.

عامل سرطان نشستن

نشستن طولانی مدت و بی‌تحرکی از ۱۴ طریق مختلف از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی، سکته، دیابت، بیماری‌های کلیوی، افسردگی و خودکشی، بیماری مزمن انسدادی ریه، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های کبد، زخم معده و سایر بیماری‌های گوارشی، پارکینسون، آلزایمر، اختلالات عصبی و اختلالات اسکلتی عضلانی، می‌تواند در افزایش احتمال مرگ زودرس نقش داشته باشد.

علاوه بر این بر اساس سایر تحقیقات، نشستن طولانی با افزایش تری گلیسیرید، قند و فشار خون و همچنین مقاومت در برابر انسولین ارتباط دارد.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «۵ نشانه بارز سرطان کلیه!»  مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

فقر ویتامین K و ۷ علامت پنهان در بدن!

ویتامین C؛ ویتامین همه فن حریف!

گیاهی که می‌تواند دیابت را کنترل کند

بعد از خواندن این مطلب خیارشور بیشتری مصرف می‌کنید!

درد مقطعی قفسه سینه به چه معنا است؟

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا, مجله سلامتی, سرطان,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 12 بهمن 1399ساعت 18:49 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 81 | |

خوردنی‌های سرطان‌زا را بشناسید!

سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای درحال توسعه است.

عوامل ابتلا به سرطان

در حال حاضر سرطان عامل ۱۲ درصد مرگ و میر در سراسر جهان است. غذای کنسروی، چای داغ، دود اگزوز، شکر و فست فود از جمله عوامل ابتلا به سرطان هستند که هر روز با آن‌ها سرو کار داریم. با مجله دلتا همراه باشید.

غذاهای کنسروی 

سبزیجات زمانی که به صورت کنسروی نگهداری می‌شود، مواد مغذی کمتری دارد و دلیل آن هم مقدار سدیمی است که در فرایند محافظت و نگهداری به کنسرو اضافه شده است. مشکل دیگر هم قوطی‌های کنسرو است. جالب است بدانید در مواد غذایی حاوی اسید مانند گوجه فرنگی تاثیر این ماده بیشتر می‌شود.

گوشت فرآوری شده 

طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و…. به‌دلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطان‌های معده و روده بزرگ می‌شود.

نوشابه‌های گازدار

نوشابه‌ها مملو از شکر و برای سلامت مضر است. نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه که حاوی کافئین گازدار است برای افراد مبتلا به رفلاکس‌های معده مضر است. تحقیقات نشان داده است که مصرف این نوشیدنی ریسک سرطان را افزایش می دهد.

شکر

دانشمندان هم اکنون می‌دانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها می‌تواند عامل دیابت باشد، بلکه سلول‌ها را هم تخریب می‌کند و ریسک سرطان را در فرد بالا می‌برد.

شکر

غذاهای آماده و فرآوری شده

به‌طور کلی هرغذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد و در مقیاس صنعتی تولید شود، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای رفع سریع گرسنگی آماده شده باشد، احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر می‌برد.

دود اگزوز 

بنابر اعلام آژانس بین‌المللی مطالعات سرطان، در دود خروجی از اگزوز خودروها بیش از ۳۰ نوع ماده سرطان‌زا دیده می‌شود. همچنین در آفت‌کش‌های مزارع هم مواد سرطان‌زای بسیاری دیده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «۵ نشانه بارز سرطان کلیه!» ، مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

برای کم خونی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

بهترین مواد غذایی که مانند مسکن عمل می‌کند

اسفناج را با ماست بخوریم یا نه؟

شب امتحان چی بخوریم؟

در طول روز دچار کمبود انرژی می‌شوید؟

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله سلامتی,سرطان‌,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 14 بهمن 1399ساعت 18:46 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 58 | |

اصلی‌ترین عامل بروز سرطان پوست!

مردان بیشتر از زنان دچار سرطان پوست می‌شوند. همچنین شانس ابتلای افراد بالای شصت سال به این نوع سرطان بیشتر از سایر گروه‌های سنی است.

سرطان پوست

سرطان پوست یکی از شایع‌ترین انواع سرطان است که بیش از ۹۰ درصد به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید مبتلا می‌شود. سرطانی که اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، میزان مرگ و میر بسیار کمی به همراه دارد و قابل درمان است. با مجله دلتا همراه باشید.

عامل بروز سرطان پوست

در حال حاضر سرطان پوست به سه دسته سرطان‌های  پایه‌ای (BCC)، سرطان سلول‌های سنگفرشی (SCC) و ملانوما یا سلول‌های رنگدانه‌ای پوست تقسیم بندی می‌شود که شایع‌ترین آن‌ها سرطان‌های پایه‌ای است. این نوع سرطان هم اکنون به علت عوامل مختلف در ایران بسیار شایع است.
مهمترین عوامل ایجاد این نوع سرطان در ایران عدم مراقبت درست کسانی که در معرض آفتاب قرار دارند است. معمولا این افراد پس از گذشت سی الی پنجاه سال دچار سرطان از نوع پایه‌ای می‌شوند.
معمولا این نوع سرطان به جز نوع ملانوما با ایجاد یک ضایعه پوستی ساده و بدون علامت در نواحی که در معرض نور خورشید قرار دارد، به وجود می‌آید؛ سرطان ملانوما حتی در نواحی پشت تنه و پوشیده که در معرض آفتاب قرار ندارند نیز ایجاد می‌شود.
مبتلایان به سرطان‌های پایه‌ای ممکن است، به مدت ده سال دارای عارضه باشند اما پس از گذشت چند سال به علت خونویزی و تهاجم یافتن به نزد پزشک مراجعه می‌کنند و متخصصان پوست پس از نمونه برداری سرطان پوست را تشخیص می‌دهند.

راه‌های درمانی

بنابر نوع و میزان پیشرویی سرطان، جراحی به صورت محدود یا وسیع انجام می‌شود. اغلب سرطان‌های پوست با عمل جراحی بهبود پیدا می‌کند و احتمال بازگشت سرطان در این افراد بسیار کم است. کسانی که یک‌بار این سرطان را گرفته‌اند، احتمال ابتلای مجدد به این بیماری بیشتر از افراد دیگر است.
در حال حاضر مراقبت داروی خاصی برای پیشگیری از این مساله وجود ندارد. تنها راه پیشگیری از ایجاد سرطان پوست، مراقبت از پوست، قرار نگرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، استفاده از ضد آفتاب، دستکش و کلاه است.
معمولا افرادی که پوست روشن‌تری دارند و در مناطق آفتاب خیز زندگی می‌کند، شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «علت خون دماغ چیست؟» ، مجله سلامتی را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

درمان پیر چشمی تا کبد چرب با آب هویج!

علت خون دماغ چیست؟

درباره قرص جوشان چه می‌دانید؟

کاهش سطح کلسترول با تمرین ورزشی

خوردنی‌های سرطان‌زا را بشناسید!

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله سلامتی,سرطان,پوست,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 6 اسفند 1399ساعت 17:35 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 62 | |

تاثیر نور خورشید در کاهش ابتلا به سرطان سینه!

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرار گرفتن در نور خورشید ابتلا به سرطان سینه را کاهش داده و از انتشار سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

تاثیر نور خورشید در کاهش ابتلا به سرطان سینه!

داشتن رژیم غذایی سرشار از ویتامین D و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۴۳ درصد کاهش دهد. یک تحقیق جدید که روی ۷۰ هزار زن در طول ۱۰ سال انجام شده است، نشان داد رژیم غذایی سرشار از ویتامین D به تنهایی برای مبارزه با سرطان سینه کافی نیست و قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز برای تکمیل این اثر کاملاً لازم است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد ویتامین D دارای خواص ضد سرطان زیادی است که سرعت انتشار سلول‌های سرطانی را نیز کاهش می‌دهد. در این نوشته از مجله دلتا با تاثیر نور خورشید در سرطان سینه همراه ما باشید.

 

تاثیر نور در کاهش ابتلا به سرطان سینه

نور خورشید و کاهش ابتلا به سرطان سینه

محققان مرکز تحقیقات سلامت عمومی در فرانسه، زندگی ۶۷ هزار و ۷۲۱ زن بین ۴۱ تا ۷۲ سال را به مدت یک دهه بررسی کردند تا میزان ابتلا به سرطان سینه و عوامل موثر در این زمینه را در این گروه بسنجند. محققان متوجه شدند نزدیک به ۴۵ درصد مردم ویتامین D مورد نیاز خود را از ماهی و غذاهای دریایی، ۱۶ درصد از تخم مرغ، ۱۱ درصد از محصولات لبنی، ۱۰ درصد از روغن‌ها و مارگارین و ۶ درصد نیز از انواع کیک‌ها به دست می‌آورند. نکته جالب این بود که افرادی که بیش‌تر از بقیه در معرض نور خورشید بودند، نزدیک به ۱۰ درصد کم‌تر از زنان دیگر به سرطان سینه دچار شدند.

دانشمندان دانشگاه سن‌دیگو در مقاله‌ای که در Breast Journal منتشر شده، نشان داده‌اند میزان تاثیر نور خورشید در کاهش ابتلا به سرطان سینه در کشورهایی که مردم آن‌ها در معرض سطوح بالایی از اشعه ماوراء بنفش و اشعه خورشید قرار دارند، کمتر از کشورهایی است که اشعه فرا‌‌بنفش در آن‌ها کم است.
دانشمندان، همچنین متوجه شدند بیش‌ترین تاثیر، زمانی حاصل می‌شود که هر فرد به طور همزمان ویتامین D مورد نیاز خود را از منابع غذایی فراهم کند و در عین حال به اندازه کافی از نور خورشید استفاده کند. در این حالت، خطر ابتلا به سرطان سینه بین ۳۲ تا ۴۳ درصد کاهش پیدا می‌کند.

 

پیشنهاد مطالعه: مطلب اصلی‌ترین عامل بروز سرطان پوست!  را در مجله دلتا بخوانید.

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله دانستنی,خورشید,سرطان ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 8 فروردين 1400ساعت 13:09 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 61 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد